vineri, 1 iulie 2011

Pasul 4. Resurse

        Am ajuns in sfarsit la lucruri si actiuni TANGIBILE, care vor face diferenta intre fosta voastra viata si cea pe care VRETI s-o traiti. Ca demiurg tot ce va ramane de facut este sa va suflecati manecile si sa va incepeti CREATIA de la 0. Sunt sigur ca exista cateva zambete neincrezatoare si e normal sa fie asa deoarece, noua noastra gandire ne impune sa cercetam ce PUTEM inainte sa sa ne dorim ceva CARE NU TINE exclusiv de noi, instituind o autocenzura a bunului simt si a ratiunii.
         Inventariind cu OBIECTIVITATE resursele, veti descoperi ca acestea nu sunt foarte multe si ca atare este imperios necesar sa nu va fixati tinte imposibile sau foarte indepartate in timp, si ca este mult mai important sa aplicati pasii mici si siguri, oferindu-va o platforma mereu ascendenta de pe care sa abordati fiecare nou plan/scop. Daca va dedicati schimbarii propriei persoane in asa fel incat schimbarea sa fie vizibila pentru cei din jurul vostru, demonstrand prin exemplul personal superioritatea unui vieti CORECTE fata de haosul exterior, veti putea in timp relativ scurt sa va determinati familia sa va urmeze pe calea ADEVARULUI si obiectivitatii mutand universul vostru personal in afara propriei persoane, sa zicem in jurul casei proprii si acumuland mai multe resurse. 
           Asta nu inseamna ca veti inceta sa faceti compromisuri in viata de zi cu zi, inseamna insa ca veti sti CE COMPROMISURI trebuie sa faceti ca sa protejati lumea voastra, casa si familia voastra. Veti invata din greseli, veti face cucuie...unii vor suferi, dar daca isi pastreaza sistemul de valori TOTI vor razbi intr-o lume mai buna. Din experienta va spun ca nu-i usor sa-i convingi pe cei apropiati si ca dureaza, dar satisfactia lucrului BUN implinit va va da putere sa continuati munca cu alti apropiati, apoi cu apropiatii lor pana cand, intr-un viitor indepartat oamenii nu vor mai avea nevoie de legi si reguli, nu vor mai necesita conducatori si se vor lasa condusi de necesitatea BINELUI.

4 comentarii:

  1. Zambete neincrezatoare sant de la cei care au ca scop traiul zilei de azi pe maiine(nu material vorbind),care nu-si iventariaza nici trecutul si nici planuri de viitor nu-si fac privind relatiile interumane.Modelarea este mai lesne de facut de la varsta frageda,cand tanarului ii induci atitudinea si caracterul fata de propria-i persoana si de cei din jur ,cand il indrumi spre tinte realizabile si nu fictive,cand il poti dirija spre calea ADEVARULUI.Desigur,compromisurile au existat din toate timpurile si vor mai exista ,chiar si DUMNEZEU face concesii,dar in orice societate au existat si vor exista reguli ,legi si conducatori ,altfel se va produce anarhie,iar BINELE nu va fi statuat pe binemeritatul tron.

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde de situatie,pentru aceste compromisuri.Exista momente cand compromisurile nu-si au rostul.Nu poti alege decat una din extreme.:)
    Nu stiu daca intelegi ce bat eu campii cu blonda-mi tandrete.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mai avut de mult timp sa trec pe aici... viata bate fb... totusi, apreciez comentariile voastre si le inteleg pe cat ma ajuta experienta. Fiecare dintre noi are o "fromatie" un soi de tipar in fuctie de care gandim, reactionam, ne manifestam ca indivizi...l-am avut si eu si STIU cat e de greu sa iesim din el si mai ales cat de inertial e sistemul exterior vietii mele... acest blog se vrea doar o ipoteza, o calea pe langa...o posibilitate

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiintarea inseamna DETASARE de raportari si constrangeri, inseamna adaptare si schimbare prin evolutie catre intreg, prin constientizare si intelegere. Fara a sti cine esti, unde te aflii si incotro te indrepti... nu e chip sa intelegi ce vrea universul asta de la tine... si motivul pentru care te supune acetor experimentari aparent stupide si confuze, ...marate insa prin esenta traii si experimentarii dualitatii fiintarii tale, conectata concomitent la trup si spirit.

    RăspundețiȘtergere