luni, 13 decembrie 2010

Pasul doi. VALORI

            De acum stabilit fiind faptul ca NIMIC nu este prestabilit, ca nici macar una din valorile existente in fostul sistem de referinta nu a fost acceptata direct in noul sistem si ca tot ce se intelege prin personalitatea proprie abea urmeaza sa fie definit, iata cum am procedat eu. 
        Postat fiind in punctul observatorului privilegiat, deci in afara subiectivitatii mele m-am considerat pe mine cel real ca punct de origine al sistemului de valori care urmau sa ma defineasca. Apoi am pus pe axa sufletului primul reper si anume ADEVARUL ABSOLUT si in functie de care am asezat si celelalte grade de adevar, Stiut, Acceptat, Iluzoriu, Impus, fara de care n-as fi putut mai tarziu sa determin importanta fenomenelor din viata REALA. Pe aceeasi axa am asezat Binele si Raul dar, asta nu inainte de a determina locul ocupat pe axa moralului de Dumnezeu, deoarece, fara Dumnezeu nu poate exista NICI-UN sistem real de valori, nici o tinta sau finalitate pentru actul gandirii. Acesta nu este un proces simplu si cu atat mai putin rapid, de acuratetea stabilirii obiective a anumitor valori cheie depinzand in final ADEVARUL consideratiilor rezultate din procesul de gandire.
        Din fericire, pe masura ce asezati in sistemul de valori mai multe repere corecte ele incep sa se reflecte in procesul de gandire necesitat de stabilirea urmatoarelor repere, ajungand la un moment dat sa se determine atat bine si de complet incat aproape ca veti avea impresia ca se aranjeaza si rearanjaza singure. Cum am mai spus, eu am descoperit ca sunt Roman cautandu-mi identitatea aproape oriunde altundeva decat la umbra Carpatilor. A fost uimitor ca pe masura ce-mi cautam spiritualitatea pe taramurile si printre invatatii bunicilor mei, negand din start Romania comunista ca posibila adresa, ma trezeam readus pe taramurile astea si invatam sa iubesc si sa respect buturuga mica.E drept, fara sa ma "intalnit" cu Eliade si Tutea, fara sa fi avut unele informatii de la sursa din Tibet si un Invatator personal in persoana Profesorului Colino, specialist in multe chestii ciudate, de la hipnoza regresiva pana la Meditatia Transcedentala, care mi-a umplut mintea de informatii care s-au dovedit utile abea cand am reusit sa ma rup de lumea inconjuratoare, nimc din toate astea nu s-ar fi intamplat. Tot de la Profesorul Colino, mort din pacate pe cand eu nu eram destul de matur ca sa inteleg, mi-a ramas singurul sfat pe care indraznesc sa vi-l dau si voua... " cand vei fi singur si nesigur, asculta pamantul".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu